Tillverkare

Nyhetsbrev

Arkiv

BombersbettDet finns 24 produkter.

Bombersbett
Här hittar vi dom underbara betten Bombersbett (Bombers Bits) från tillverkaren Bombers i Sydafrika.

Dessa anatomiska bett är handgjorda i mycket hög kvalité och välkända bland toppryttare över hela världen. Dom är gjorda av så kallat 'blått sötjärn' (sweet iron), medans sidostyckena är gjorda av rostfritt stål och därmed mycket slitstarka. Det fina med sötjärn är att det stimulerar hästens salivering och hästen får en slags varm känsla i munnen och det smakar lite sött.

Att betten är anatomiska innebär att man har konstruerat bettets olika delar för att undvika tryck eller fördela tryck i hästens mun över så stor yta som möjligt. Detta minskar risken för skador i hästens mun, liksom att det även leder till att hästens motstånd minskar och ryttarens kontroll över hästen ökar. Detta uppnås genom olika konstruktioner i bettet, som till exempel mundelen Happy Tongue och genom att munnens delar har en mer rundad form än hos vanliga bett.

Oavsett om du håller på med dressyr, hoppning, körning, western eller islandshästar så hittar du här det bett som passar bäst för din häst. Det finns väldigt många kombinationer av sidostycken, mundelar och leder. De bett vi visar här försöker vi att alltid ha i lager, eller så kan vi ta hem dom på kort tid från vår leverantör här i Sverige. Men ni kan välja helt andra bett ur Bombers sortiment, eller själv kombinera ihop olika kombinationer av delar. Räkna då med en leveranstid på ca 4 veckor. Ring eller maila oss så försöker vi hjälpa er till en bra lösning.

Dessa bett är lite små i storleken, det funkar ofta bra att välja 0,5 cm större än vad man brukar ha. Utom för Happy Tongue som istället skall vara 0,5 cm mindre, då detta bett skall sitta tight i hästens mun.

Kundvagn  

Inga produkter

Frakt 0 kr
Totalt 0 kr

Gå till kassan