•   Leverans 1-2 dagar
  •   Fria byten (SE)
  •   Frakt 29:- (SE)
  •   Öppet köp 15/1-2021
Cart0
Moms visas:

Eksemtäcken och flugtäcken

Eksemtäcken, flugtäcken, insektstäcken, sommartäcken, eksemhuvor och eksemhalsar från kända varumärken. Här hittar du alla olika typer av hästtäcken för sommaren som skyddar mot sol och insekter. Det är främst islandshästar och ponnyer som drabbas av s.ka. sommareksem som kan leda till svår klåda, särskilt i man och svans men även på andra delar av kroppen. Ett eksemtäcke ger bra skydd mot mygg och knott och är, tillsammans med insektsmedel och klådstillande krämer, bra att använda för att förebygga problemen under de drabbade sommarmånaderna. 

Eksemtäcken från Top Reiter, Karlslund och Eques är anpassade för islandshäst. Täckena från Lippo och Hansbo Sport finns i många fler storlekar för att passa fler raser och yngre hästar. 

Varumärke
Färg
Material
Sortering: Namn


Zebrarandiga flug- och eksemtäcken

Hur fungerar egentligen de svart-vita, randiga flugtäckena? Varför skulle flugor hålla sig undan hästar som ser ut som zebror, stämmer det ens? Jo, studier bekräftar att det faktiskt är på detta viset. Att de randiga zebrorna i Afrika faktiskt har utvecklat deras utseende just för att undvika bitande insekter. Och anledningen är att de svart-vita ränderna förvirrar insekterna i deras landning på zebran. Vi experiment så kan man konstatera att insekterna är precis lika intresserade av zebrorna och hästar. Men när insekterna ska till att landa på djuret, så visar det sig att insekten precis i landningsögonblicket på en zebra, blir förvirrad och endera bara passerar zebran eller studsar bort. På hästen har insekten inte alls detta problem. Och slutsatsen man dra, är att just de svart-vita ränderna är det som förvirrar insekterna.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms visas: