•   Leverans 1-2 dagar
 •   Fria byten (SE)
 •   Frakt 39:- (SE)
 •   Fraktfritt från 500:- (SE)
 •   60 dagar öppet köp 
Cart0
Moms:

Ridhjälmar

Säkra och snygga ridhjälmar från bl.a. Charles Owen, Casco, Uvex och Horka. Ridhjälmen är den enskilt viktigaste delen i ryttarens säkerhetsutrustning och kan vara livsavgörande när olyckan väl är framme. På Hestbolaget hittar du ett brett sortiment av säkra ridhjälmar för vuxna och barn. Här finns ridhjälmar för hoppning, dressyr, fälttävlan och islandshäst. Samtliga ridhjälmar är CE-märkta och VG1-godkända. Många av ridhjälmarna uppfyller dessutom fler säkerhetsstandarder och flera ridhjälmar har MIPS, ett säkerhetssystem inuti hjälmen som ger ökat skydd mot sneda slag och rotation.

Förutom säkerheten är det viktigt att du väljer en ridhjälm som passar ditt huvud och som känns bekväm. Köp aldrig en för stor hjälm som barnet ska växa i. Tänk också på att du alltid ska byta ridhjälm när den har blivit utsatt för hårt slag. Det gäller både om du har ramlat av och slagit i huvudet eller tappat hjälmen i golvet. 

Varumärke
Färg
Sortering: Namn


Tips när du köper en ny ridhjälm:

 • Prioritera säkerhet. Välj gärna en hjälm som uppfyller många säkerhetsstandarder. Du kan också ta hjälp av olika oberoende ridhjälmstester, t.ex. Folksams test av ridhjälmar. 
 • Välj gärna en hjälm med rotationsskydd, t.ex. MIPS, som ger ökat skydd vid sneda islag och minskar risken för hjärnskador. 
 • Välj en hjälm i rätt storlek. Ridhjälmen ska passa ditt huvud och sitta skönt. Den ska täcka panna och bakhuvud och sitta stilla på huvudet. Se också till att hakremmen är lagom spänd och att remmarna inte trycker mot öronen.
 • Köp inte en för stor ridhjälm som barnet ska växa i. Välj då hellre en hjälm med en skruv i nacken, så du kan justera storleken.
 • Köp aldrig en begagnad ridhjälm. Den kan har varit med om stötar som gör att den ger sämre skydd.
 • Tänk på att ta hänsyn till eventuella regler som gäller för din disciplin. 
 • Andra saker som kan vara värda att prioritera är t.ex. ventilation, hjälmens vikt, möjlighet att justera storlek, tvätta liner eller hur hjälmen fungerar med uppsatt hår. 

När behöver man byta ridhjälm?

Hjälmens livslängd beror på hur mycket den har använts och vad hjälmen har utsatts för. De flesta ridhjälmar har en förväntad livslängd på max 5 år och bör bytas ut efter det för att du ska vara säker på att de material inuti hjälmen ger maximalt skydd. Livslängden kan dock skilja sig mellan olika varumärken, så kolla upp vilken livslängd just din hjälm har. Har en hjälm blivit utsatt för slag, t.ex. om du har ramlat av, ska den alltid bytas ut. Det gäller även om du tappat hjälmen i ett hårt golv. Även om ridhjälmen ser hel och fin ut på utsidan kan de stötdämpande materialet på insidan av hjälmen vara skadat, så att den inte längre ger fullt skydd.

Vad är Mips?

Mips® (Multi-Directional Impact Protection System) är ett säkerhetssystem inuti hjälmen som minskar den skadliga rotationsrörelsen som huvudet utsätts för vid vinklat islag, vilket är hur de flesta ryttare faller. Islaget kan ändra huvudets rotation, vilket kan skapa hastiga rörelser i hjärnan som kan orsaka hjärnskakning eller andra hjärnskador. I en hjälm med Mips har ett lågfriktionslager placerats inuti hjälmen. Friktionslagret låter huvudet röra sig ca 10-15 mm i förhållande till hjälmen, för att på så vis rikta rotationskraften bort från huvudet och minska risken för hjärnskador.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms: