•   Leverans 1-2 dagar
  •   Fria byten (SE)
  •   Frakt 39:- (SE)
  •   Fraktfritt från 500:- (SE)
  •   60 dagar öppet köp 
Cart0
Moms:

Säkerhetsvästar och ryggskydd

En säkerhetsväst är ett mycket bra skydd för dig som ryttare för att undvika skador på rygg, bröst- och nyckelben. Västen skyddar inte bara vid fall från häst, utan också vid t.ex. sparkolyckor vid hantering av hästen från marken. Här hittar du godkända säkerhetsvästar med bekväm passform för både barn och vuxna. 

Säkerhetsvästens passform är viktig för att den ska ge maximalt skydd. Köp därför aldrig en väst som barnet ska växa i. Västen ska sitta tight och nära kroppen, utan alltför mycket kläder under. Jackor och liknande ska sitta utanpå västen. Se till att västen täcker nyckelbenen upptill och går ett par cm under det understa revbenet. Bak ska västen täcka hela ryggraden utan att vara så lång att den trycker upp i nacken vid ridning.

En godkänd säkerhetsväst för ridning ska vara CE-märkt och ha betäckningen EN 13158, vilket betyder att ridvästen uppfyller alla de krav som ställs i BETA 2009 standarden. Alla våra säkerhetsvästar uppfyller dessa standarder. Säkerhetsvästen ska också ange vilken nivå - 1, 2 eller 3, den är klassad i. För vissa dicipliner och åldersgrupper är det krav på att västen uppfyller nivå 3. 

Ett ryggskydd ger oftast lite större rörelsefrihet och komfort, men ger inte lika fullständigt skydd som en säkerhetsväst. 

Varumärke
Färg
Material
Sortering: Namn


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms: