•   Leverans 1-2 dagar
  •   Fria byten (SE)
  •   Frakt 29:- (SE)
  •   Öppet köp 15/1-2021
Cart0
Moms visas:

Säkerhetsvästar och ryggskydd

Säkerhetsvästen är ett mycket bra skydd för att undvika skador på rygg, bröst- och nyckelben. Västen har en massa material som tar upp stötar och fördelar över en större yta, därvid undviker du att enskilda punkter på din kropp tar hela smällen. Ridvästen skyddar både vid fall från häst, men också vid sparkolyckor.

Var noga med storleken när du väljer ridväst. Säkerhetsridvästen ska sitta tight, nära kroppen och utan alltför mycket kläder under. Jackor och liknande sätter du utanpå västen. Se till att västen täcker nyckelbenet upptill och går ett par cm under det understa revbenet. Bak ska västen gå upp över nackens nedre del och nertill ska den täcka till svanskotan. Se till att den inte når ner till sadeln, det blir bara obekvämt för ryttaren.

Det finns en massa säkerhetsbeteckningar på västar. Det du ska se till är att ridvästen är CE-märkt och märkt med  EN 13158, då vet du att ridvästen är säker och uppfyller alla de krav som ställs i BETA 2009 standarden. Våra västar uppfyller självklart dessa standarder.

Dessutom kan du välja bland tre olika nivåer, 1 - 3, där nivå 3 är den säkraste. För vissa dicipliner och åldersgrupper så är det krav på att västen uppfyller nivå 3. Från 1 januari 2009 gäller följande regler för användandet av säkerhetsridvästar i hoppning och fälttävlans terrängprov:

  • Västen, som ska vara av godkänd typ, ska bäras vid all ridning på tävlingsområdet, av alla ryttare fram till och med det år ryttaren fyller 18 år. 
  • Västen ska vara i säkerhetsnivå Level 3, CE-märkt och ha beteckningen EN 13158. 
  • Överdomare på tävling har rätt att kontrollera att en ryttare använder en godkänd väst.
  • I fälttävlans terrängprov måste alla ryttare ha godkänd väst.
Varumärke
Färg
Material
Sortering: Namn


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms visas: