•   Leverans 1-2 dagar
  •   Fria byten (SE)
  •   Frakt 29:- (SE)
  •   Öppet köp 30 dagar
Cart0
Moms visas:

GDPR - Hantering av dina adress- och köpuppgifter här hos Hestbolaget

Den 25 maj 2018 börjar en ny lag, GDPR, att gälla. Det är en gemensam lag som ska göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter. Läs mer här: Datainspektionen

Hestbolaget är ansvarig för behandling av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina inköp, samt i marknadsföring. Hestbolaget lämnar ej ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part annat än de som nämns nedan.

 

Vilka uppgifter sparar vi om dig och varför?

Vi använder hos av WGR Data AB (Wikinggruppen) som leverantör av vår e-handel. Vi har ett personuppgiftsbiträdesavtal med dom. E-handeln med databaser driftas på svenska servrar.

I samband med köp hos Hestbolaget så sparas följande uppgifter om kund och order: namn, adress, e-postadress, telefonnummer/mobilnummer, person-/organisationsnummer, enhetsinformation, ip-adress betalreferens samt köpta varor.

Varför: För att kunna administrera själva köpet, sköta eventuella garantiåttaganden, byten och reklamationer samt som underlag för bokföring.

Rättslig grund till sparandet: Köpvillkoren och bokföringslagen

Lagringstid: 7 år

 

Innan köp har du också möjlihet att bevaka produkter genom att ange din e-postadress. Denna uppgift lagras fram tills att produkten kommer i lager alternativt att produkten utgår ur sortimentet.

 

Vad lämnar vi ut till tredje part och varför?

Klarna/PayPal

Klarna/PayPal tar del av den information de behöver för att genomföra betalning. Vi har personuppgiftsbiträdesavtal med respektive parter.

 

PostNord

PostNord tar del av den information de behöver för att genomföra transport av varor till dig. Vi har personuppgiftsbiträdesavtal med PostNord.

 

Trustpilot

Trustpilot tar del av namn, e-postadress samt ordernummer, för att på vårt uppdrag följa upp och få återkoppling på hur kunden har upplevt kontakten med vår butik. Vi har personuppgiftsbiträdesavtal med Truspilot. Du kan hos Truspilot begära att inte längre få några mail med undersökningar från dom och du kan också radera alla dina lämnade omdömen.

 

Get a Newsletter

Get a Newsletter tar del av namn och e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev till de som har anmält sig att de vill ta del av våra nyhetsbrev. Vi har personuppgiftsbiträdesavtal med Get a Newsletter.

 

Vilka är dina rättigheter?

  • Du kan närsomhelst begära att dina uppgifter ska raderas ur våra system, så länge det inte strider mot lagar som vi är skyldiga att följa såsom bokföringslagen
  • Du har alltid rätt till ett utdrag av vilka uppgifter vi har om dig i våra system
  • Du har rätt att klaga hos en tillsynsmyndighet
  • Du har rätt att få reda på varifrån informationen om dina personuppgifter har kommit ifrån, i de fall du inte själv har angett den

 

Övrigt

Hestbolaget (Hreidur AB) har skyldighet att se till så att dina personuppgifter behandlas och skyddas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms visas: