•   Leverans 1-2 dagar
  •   Fria byten (SE)
  •   Frakt 39:- (SE)
  •   Fraktfritt från 500:- (SE)
  •   60 dagar öppet köp 
Cart0
Moms:

Acavallo

Marknadens främsta tillverkare av högkvalitativa gelpaddar. Varumärket grundades 2003 och har genom åren utökat sitt sortiment och lanserat nya innovativa produkter, såsom den populära kollektionen av seat savers och säkerhetsstigbyglar. Varumärket är mest känd för sin therapeutic gel, samma som gel som används inom sjukvården. All design och produktion sker i Italien. Läs mer om de olika materialen längst ned på sidan. 

Varumärke
Färg
Material
Typ av bett
Typ av benskydd
Sortering: Namn


Acavallo therapeutic gel

En extremt lätt, antibakteriell och giftfri gel som effektivt absorberar stötar. Det unika med Acavallos gel är att den är klibbig vilket förhindrar både padden och sadeln från att glida på hästens rygg. Gelen rengörs enkelt antingen i maskin, 30 grader, eller under rinnande vatten med lite mild tvål. Efter tvätt blir gelen klibbig igen. Gelen kan användas direkt på hästens rygg eller tillsammans med ett schabrak och kan klippas till önskad storlek. 

Memory Foam

Memory Foam kännetäcknas av långsam återhämtning efter kompression. Materialet reagerar på kroppstemperatur och har förmågan att kunna forma sig efter hästens rygg, så att trycket kan fördelas över en större yta. Materialet hjälper också till att dämpa vibrationer och absorbera stötar. Materialet kan tvättas i maskin, 30 grader, eller i en hink med vatten och lite diskmedel. Borsta bort hårstrån innan du tvättar padden. 

Micropile

Micropile är tunnare än Memory Foam och är ett slittåligt material med fukttransporterande egenskaper. 

Acavallo Piuma

Piuma betyder fjäder på italienska. Det innovativa materialet är tillverkat av en fjäderlätt termoplast med stötdämpande egenskaper. De små upphöjningarna med hål ser till att luft hela tiden cirkulerar över hästens rygg och håller den torr. Designen har också en stötdämpande effekt när upphöjningarna komprimeras. Materialet rengörs enkelt under rinnande vatten. 

Dri-Lex

Dri-Lex är ett unikt tyg som kombinerar hydrofoba och hydrofila fibrer. De inre lagret förblir torrt, medan de yttre lagret absorberar och transporterar bort svett och fukt för att hålla kroppen torr och bekväm. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms: