•   Leverans 1-2 dagar
  •   Fria byten (SE)
  •   Frakt 39:- (SE)
  •   Fraktfritt från 500:- (SE)
  •   60 dagar öppet köp 
Cart0
Moms:

Acavallo

Marknadens främsta tillverkare av högkvalitativa gelpaddar. Företaget grundades 2003 och har under åren lanserat många innovativa produkter, såsom de populära seat saver-paddarna och säkerhetsstigbyglarna. Acavallo är mest kända för sin therapeutic gel, samma som används inom sjukvården. All design och produktion sker i Italien. Läs mer om de olika materialen längst ner på sidan. 

Varumärke
Färg
Material
Typ av bett
Typ av benskydd
Sortering: Namn


Acavallo therapeutic gel

En extremt lätt, antibakteriell och giftfri gel som effektivt absorberar stötar. Det unika med Acavallos gel är att den är klibbig, vilket förhindrar både padden och sadeln från att glida på hästens rygg. Gelen rengörs enkelt i maskin, i 30 grader, eller under rinnande vatten. Efter tvätt blir gelen klibbig igen. Gelen kan användas direkt på hästens rygg eller tillsammans med ett schabrak och kan klippas till önskad storlek. 

Memory Foam

Memory Foam kännetecknas av långsam återhämtning efter kompression. Materialet reagerar på kroppstemperaturen och har förmågan att forma sig efter hästens rygg, så att trycket kan fördelas över en större yta. Materialet hjälper också till att dämpa vibrationer och absorbera stötar. Memory Foam kan tvättas i maskin, i 30 grader, eller i en hink med vatten och lite diskmedel. Borsta bort hårstråna innan du tvättar padden. 

Micropile

Micropile är ett slittåligt material med fukttransporterande egenskaper, som är tunnare än Memory Foam. 

Acavallo Piuma

Piuma, som betyder fjäder på italienska, är tillverkat av en fjäderlätt termoplast med stötdämpande egenskaper. De små upphöjningarna med hål ser till att luft hela tiden cirkulerar över hästens rygg så att den hålls torr. Materialet rengörs enkelt under rinnande vatten. 

Dri-Lex

Dri-Lex är ett unikt tyg som kombinerar hydrofoba och hydrofila fibrer. De inre lagret förblir torrt, medan de yttre lagret absorberar och transporterar bort svett och fukt för att hålla kroppen torr och bekväm. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms: