•   Leverans 1-2 dagar
  •   Fria byten (SE)
  •   Frakt 29:- (SE)
  •   Öppet köp 15/1-2021
Cart0
Moms visas:

Charles Owen

Charles Owen, stolt brittiskt tillverkare av högklassiga och säkra ridhjälmar sedan 1911. Alla hjälmar tillverkas i en fabrik i Wrexham, Wales.

Att göra ridningen säkrare, var grundtanken redan när företaget startades. Därför uppfyller man inte bara en av alla säkerhetsstandarder som finns, utan man uppfyller alla dom tre internationella standarna som finns: PAS015:2011, VG1 01.040 2014-12 och ASTM F1163-15.

Varumärke
Färg
Sortering: Namn


Ridhjälmens storlek

En ridhjälm ska sitta tight och inte röra sig varken framåt, bakåt eller i sidled när man rör på huvudet. Vart efter hjälmen används så kommer den att passa in sig till bärarens huvud, även om det i början kan kännas som om det skulle vara en lite för liten storlek.

Charles Owens hjälmstorlekar motsvarar cm-mått när man mäter största måttet runt panna/bakhuvud.

 

Ridhjälmens livslängd

Ridhjälmar har en förväntad livslängd på fem år, därefter kan tiden ha tagit ut sin rätt på materialet och man bör byta för att fortsätta ha högsta säkerhet. Har hjälmen utsatts för fall så kan förstås säkerheten snabbt ha reducerats och man bör absolut överväga att byta ut om man haft en allvarligare avramling. Eller om hjälmen har tappats på en hård yta, som ett betonggolv eller liknande. Det är inte alltid du ser skador på hjälmen, kan dölja sig i dess inre.

Säkerhetsstandarder

Charles Owen - Uppfyllda säkerhetsstandarder för ridhjälmar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms visas: