•   Leverans 1-2 dagar
  •   Fria byten (SE)
  •   Frakt 39:- (SE)
  •   Fraktfritt från 500:- (SE)
  •   60 dagar öppet köp 
Cart0
Moms visas:

Charles Owen

Ledande brittisk tillverkare av förstaklassiga ridhjälmar med över 110 års erfarenhet. Med en Charles Owen hjälm kan du känna dig trygg. År 1911 när företaget grundades var målet att göra ridningen säkrare. Idag tillverkar Charles Owen några av de säkraste ridhjälmarna på marknaden. Varje hjälm är handtillverkad i Storbritannien och uppfyller flera säkerhetsstandarder. 

Här finns en ridhjälm för alla oavsett diciplin och form på huvudet. Men för att din hjälm ska ge bästa möjliga skydd är det viktigt att du väljer en modell och storlek som passar. Läs mer om hur du hittar rätt storlek längst ned på sidan.

My PS vann Folksams ridhjälmstest 2021 och flera andra modeller fick mycket bra betyg! Läs mer om testresultatet här. 

Varumärke
Färg
Material
Sortering: Namn


Ridhjälmens storlek

En ridhjälm ska sitta stilla på huvudet och inte röra sig upp och ner vid nacken. En ny hjälm från Charles Owen ska sitta tight runt huvudet med ett jämnt tryck utan glapp och hålrum. Med tiden kommer hjälmen att forma sig efter din huvudform. Om du har ett rundare huvud och känner att hjälmen sitter för tight och klämmer på sidorna bör du prova en "Round" modell. 

Charles Owens hjälmstorlekar motsvarar cm-mått när man mäter största måttet runt panna/bakhuvud.

 

 

Ridhjälmens livslängd

Ridhjälmar från Charles Owen har en förväntad livslängd på max fem år. Därefter kan tiden ha tagit ut sin rätt på material och man bör byta för att vara säker på att ridhjälmen ger maximalt skydd. Har hjälmen utsatts för fall så kan förstås säkerheten snabbt ha reducerats och man bör byta om man har ramlat av och slagit i huvudet eller om hjälmen har tappats från en höjd mot en hård yta. Det är viktigt att byta ridhjälm även om ingen skada syns på utsidan, eftersom det sötdämpande materialet på insidan av hjälmen kan ha försämrats eller gått sönder. 

Säkerhetsstandarder

Charles Owen - Uppfyllda säkerhetsstandarder för ridhjälmar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms visas: