•   Leverans 1-2 dagar
  •   Fria byten (SE)
  •   Frakt 39:- (SE)
  •   Fraktfritt från 500:- (SE)
  •   60 dagar öppet köp 
Cart0
Moms:

Charles Owen

En marknadsledande brittisk hjälmtillverkare med över 110 års erfarenhet. När Charles Owen grundade företaget 1911 var målet att göra produkter ”för en säkrare värld”. Ridhjälmarna uppfyller flera säkerhetsstandarder och är bland de säkraste på marknaden. Varje ridhjälm tillverkas för hand i Storbritannien av skickliga tekniker. 

År 2021 vann My PS Folksams ridhjälmstest och flera andra modeller fick mycket bra betyg. Läs mer om testresultatet här. 

För att hjälmen ska ge bästa möjliga skydd är det viktigt att välja en modell och storlek som passar. Läs mer om detta längst ner på sidan.

Varumärke
Färg
Material
Sortering: Namn


Ridhjälmens storlek

En ridhjälm ska sitta stilla på huvudet och inte röra sig upp och ner vid nacken. En ny ridhjälm från Charles Owen ska sitta tight runt huvudet och ge ett jämnt tryck. Med tiden kommer hjälmen att forma sig efter din huvudform. Om du har ett rundare huvud och känner att hjälmen sitter för tight eller klämmer på sidorna bör du prova en "Round" modell. 

Charles Owens hjälmstorlekar motsvarar det största cm-måttet runt panna/bakhuvud.

 

 

Ridhjälmens livslängd

En ridhjälm från Charles Owen har en förväntad livslängd på max fem år. Därefter bör man byta ut hjälmen för att vara säker på att den fortfarande ger maximalt skydd. Hjälmen ska också bytas ut om du har ramlat av och slagit i huvudet eller tappat hjälmen i golvet. Även om ridhjälmen ser hel och fin ut på utsidan kan det stötdämpande materialet på insidan vara skadat, så att hjälmen inte längre ger fullt skydd.

Säkerhetsstandarder

Charles Owen - Uppfyllda säkerhetsstandarder för ridhjälmar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms: