•   Leverans 1-2 dagar
  •   Fria byten (SE)
  •   Frakt 39:- (SE)
  •   Fraktfritt från 500:- (SE)
  •   60 dagar öppet köp 
Cart0
Moms:

Fager Bits

Innovativa bett med detaljer som gör skillnad.

Fager Bits är ett svenskt varumärke som tar utvecklingen till nästa nivå när det kommer till funktion och bekvämlighet för din häst. Fager arbetar med tryckpunkter, och varje modell är utformad med en typ av häst i åtanke. Betten utvecklas tillsammans med veterinärer, tandläkare, massörer, bettutprovare och duktiga ryttare över hela världen. 

HYRA BETT - Vi erbjuder öppet köp i 30 dagar på alla hårda bett i metall, alltså inga gummibett. Då kan du inom 30 dagar returnera bettet och få tillbaka 75% av bettets pris. Ange HYRA som kommentar i kassan. 

Varumärke
Färg
Material
Typ av bett
Spännen
Sortering: Namn


Bra att veta om Fagers bett:

  • Filosofin bakom Fagers design stöds av aktuell och pågående vetenskaplig forskning, och utvecklingen utförs i samarbete med veterinärer. 
  • Fagers bett har en mer diskret design och är tillverkade i material för att de ska vara lätta och bekväma och ta upp mindre utrymme i hästens mun. Dagens hästar är känsligare än någonsin, och det gäller att utrustningen är anpassad efter det. 
  • Varje Fager-modell har utvecklats med en specifik typ av häst/personlighet i fokus. Trycket från bettet kommer alltid att vara där, och att ta bort trycket från en punkt kommer alltid öka trycket på en annan. Därför är det viktigt att välja en modell som fördelar trycket där hästen känner sig mest bekväm.
  • Alla Fagers bett är handsmidda i en fabrik i Pakistan, som blev klar år 2020.
  • Fagerbett ska vara placerade i hästens mun så att Fagers hästlogga springer framåt/uppåt på hästens högra sida (se bild nedan). Texten på bettet ska vara framåt. 

Titan eller sötmalm?

Fagers kirurgiska titan har en överlägsen styrka på över 100 år och är 100% allergivänligt. Materialet är smaklöst och varmt vid beröring för högsta komfort även när det är kallt ute. Bett i titan rekommenderas till hästar som visar allergiska reaktioner och får röda märken och sår av andra bett, trots en mjuk hand. 

Titan ger också en lättare känsla och snabbare respons och rekommenderas därför till hästar som kan vara lite stumma i kontakten. 

Sötmalm är ett hölje man läggar på rostfria bett. Den söta smaken hjälper till att öka acceptansen och uppmuntra en ung och obalanserad häst att söka mer kontakt. Materialet kommer att rosta med tiden, vilket ökar smaken, men tänk på att torka bettet torrt efter varje användning så du inte påskyndar processen i onödan.

Godkänt för tävling?

Här hittar du en lista över vilka bett från Fager som är godkända för tävling. Listan uppdateras regelbundet av Fager, men det betyder inte att de kan lämna garanti eftersom reglerna hela tiden förändras. 

Länk till Fagers lista över godkända bett

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms: